Pohjois-Karjalan Kylät ry
Joensuu
+358 44 2940 800
pkkylat(at)kylat.fi

Kirjaudu

Kylät Pohjois-Karjalassa

Ahveninen

Ahvenisen kylä sijaitsee kauniilla Pielisen rannalla Joensuun kaupungin pohjoisosassa. Ahveniselta on matkaa 15 km Enon kirkonkylään ja 10 km Uimaharjun taajamaan. Ahvenisella vaarat ja vesistöt ovat lähellä, luonto on vaihtelevaa.

>> Lue lisää

Alavi-Jukajärvi

Joensuun kaupungin keskustasta noin 20 km. Kylältä on hyvät tieyhteydet eri puolille, myös Kiihtelysvaaran kirkolle. Heinävaaran kylälle samoin. Maisemaltaan hiekkakangasta, lampia, järviä, jokia. Maisemallisesti vaihteleva. Asuinpaikkana maaseutua, jossa paljon nuorta asutusta teiden varsilla. Tervasuontien etenkin.

>> Lue lisää

Eimisjärvi-Pirttijärvi

Eimisjärvi ja Pirttijärvi kuuluvat Pilkekyliin, joka on viiden kylän yhteinen rekisteröity yhdistys. Pirttijärvi sijaitsee 70 kilometrin päässä Joensuun keskustasta, Tuupovaaran kirkonkylälle matkaa on 15 kilometriä. Alueen suurin järvi on Eimisjärvi, joka on noin kuusi kilometriä pitkä, kapea kalaisa järvi. Pirttijärvi on Tuupovaaran itäisimpiä kyliä Ilomantsin rajalla. Pilkekyliä yhdistää Korpiseläntie, joka alkaa Venäjän rajalta Ruhovaarasta ja jatkuu aina Ilomantsin Maukkulaan ylittäen Joens...

>> Lue lisää

Enon kirkonkylä

Enon keskusta on Pielisjoen äärellä. Kylän keskusta on vanhan sillan ja sataman välissä. Kylällä oleva harju on jakanut asutuksen ylä-ja alakylään. Nykyisin uusia asutusalueita on laajalti koko kylän alueella. Jokimaisemaa on hyödynnetty julkisissa rakennuksissa ja uusilla asutusalueilla.

>> Lue lisää

Haapaloso

Kiihtelysvaaran alueen eteläosan kylä.

>> Lue lisää

Hammaslahti

Hammaslahti on Joensuun kaupungin eteläisin kaupunginosa. Hammaslahdessa on asukkaita noin 4000. Keskuskaupunkiin Hammaslahden taajamasta on matkaa 25 km. Talouksia taajamassa on noin 850. Hammaslahti on lapsi-ja nuorisovoittoinen unohtamatta ikäihmisiä. Hammaslahden taajamasta löytyvät hyvät perus- ja vapaa-ajanpalvelut.

>> Lue lisää

Herajärvi

Maisemaltaan monimuotoinen puhdas luonto. Alueelta löytyy pienoiskoossa Koli ja Punkaharju. Kylän nähtävyytenä on natura-alue polustoineen. Herajärvellä on paljon hienoja maisemakohteita, Helvetinkallio, Heinäahon hiihtolatu, kolmen järven näkymä Leppäläntieltä. Alueella on hyvät metsästymaat ja sekä Metsähallituksen ylläpitämät retkeilyreitit.

>> Lue lisää

Honkavaara

Honkavaaran seutu on hyvien liikenneyhteyksien päässä Hammaslahden taajamasta sekä Joensuusta. Kylä tunnetaan ainakin perinnepihasta, Sinisentien tsasounasta, kesäteatterista sekä heinämammutista valtatie 6-varrella.

>> Lue lisää

Huhtilampi

Huhtilampi sijaitsee Kiihtelysvaaran kirkonkylältä 12 kilometrin päässä etelään Tuupovaaraan johtavan maantien varrella. Ennen vilkas maalaiskylä on nyt hiljentynyt, palvelut siirtyneet kirkonkylälle. Vanha maitolaituri keskellä kylää seisoo muistona niiltä ajoilta, kun kymmenet isännät toivat hevosilla maitotonkkansa. Kylän nimi tulee peltojen kaskeamisesta. Sana huuhta on merkinnyt kylvön jälkeen jo kasvussa olevaa kaskimaata. Kylä kuuluu Kiihtelysvaaran eteläiset kylät ry:hyn.

>> Lue lisää

Hukanhauta

Hukanhauta on omakotitalovaltainen kaupunginosa Niinivaaran eteläpuolella. Alueella on myös kerrostaloja, joista suuri osa opiskelija-asuntoja. Hukanhaudalla on hyvät ulkoliikunta- ja virkistysmahdollisuudet. Jääkarhujen avantouintipaikassa voi talvella käydä saunomassa ja avannossa, Repokallion virkistysalueella voi lenkkeillä, hiihtää tai vaikka tutustua 4H-järjestön rakentamaan metsätaitorataan. Uimapaikkoja löytyy useita; Pyhäselän, Vehkalahden ja Koivuniemen uimarannat, joista viimeiseks...

>> Lue lisää

Joensuun kaupungin Heinävaara

Heinävaara sijaitsee Kiihtelysvaaran alueella 25 kilometriä itään Joensuun kaupungista. Osa taajaan asuttua aluetta, osa harvaan asuttua aluetta. Kylältä löytyy maatiloja ja asuintiloja. Kylässä on myös teollisuutta, palveluja sekä kyläkoulu. Heinävaaran koululla on pidetty viime vuosina MM-tattikilpailuja yhteistyössä koulun kanssa. Tapahtumasta on tullut hyvänmielen kylätapahtuma, joka huipentuu herkkutattien keruun maailman mestarin valintaan. Sarjoina ovat olleet yksilösarja, kolmihenkinen j...

>> Lue lisää

Joensuun Linnunlahti

Linnunlahti sijaitsee Joensuun kaupunkikeskustan luoteispuolella, kuitenkin erittäin lähellä keskustaa. Linnunlahden kaavoitus juontaa 60-luvulta ja olemukseltaan se on hyvin vehreä ja puistomainen. Linnunlahden alueella on paljon palveluita sekä työpaikkoja. Muun muassa Joensuun ravirata, Itä-Suomen Yliopiston Joensuun kampus, Tiedepuisto, kasvitieteellinen puutarha Botania sekä monitoimihalli Areena sijaitsevat Linnunlahdella. Linnunlahden laulurinteellä järjestetään kesäisin paljon ohjelm...

>> Lue lisää

Joensuun Marjala

Marjalan kaupunginosa sijaitsee Höytiäisen kanavan länsirannalla. Vuonna 1995 rakennettu Marjalan kanava jakaa kaupunginosan pohjoiseen ja eteläiseen osaan. Marjalassa on aktiivinen asukasyhdistys joka vastaa osittain myös alueen palveluista, kuten iltapäiväkerhotoiminnasta sekä kaupunginosan viljelypalstojen hallinnoimisesta.

>> Lue lisää

Joensuun Mutala ja Siihtala

Siihtala sijaitsee Joensuun keskustan koillispuolella ja Mutala puolestaan Siihtalan luoteispuolella. Alueella on omakotitaloasutusta ja se on yksi Joensuun vanhimmista asuinalueista. Mutalasta löytyy kivikautinen asuinpaikkakin. Ensimmäiset kirjalliset maininnat löytyvät vuodelta 1637, jolloin Teppana Anisiminpoika Mutanen muutti alueelle. Alueella kulkee päärautatie ja alueen läpi virtaa Kurapuro. Asukkaita on n. 3000. Mutalassa järjestetään Joensuun ainoa kaupunginosajuhla Mutala Folk. Tap...

>> Lue lisää

Joensuun Niinivaara

Niinivaara on yksi Joensuun suurimmista ja vanhimmista kaupunginosista ja suosittuna alueena se jatkaa yhä kasvuaan. Kaupunginosa sijaitsee pääosin vaaran laella ja sieltä onkin hyvät näkymät keskustan ja Pielisjoen suuntaan. Niinivaaralla palvelut ovat lähellä, sillä siellä on oma palvelukeskittymä. Niinivaaralla on kaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun toimipistettä. Myös Pielisensuun seurakunnan pääkirkko ja Pohjois-Karjalan keskussairaala sijaitsevat Niinivaaralla. Asukasyhdistys on ot...

>> Lue lisää

Joensuun Penttilä

Penttilä on kokenut suuria mullistuksia matkalla vanhasta saha- ja teollisuusalueesta kohti modernia asuin-, työpaikka- ja virkistysaluetta. Sahateollisuus alkoi Penttilässä jo 1870-luvulla ja jatkui yli sadan vuoden ajan. Sahateollisuuden päätyttyä maa-alueet puhdistettiin ja alueelle alettiin kaavoittaa paljon asuntoja, kauniin jokimaiseman ääreen. Penttilään valmistui vuonna 2014 kevyelle liikenteelle tarkoitettu Ylisoutajan silta, joka tuo alueen entistä paremmin osaksi ydinkeskustaa.

>> Lue lisää

Joensuun Rantakylä

Rantakylän kaupunginosa on Joensuun ensimmäinen lähiö, sitä alettiin rakentaa 1970-luvulla. Rantakylässä on oma ostoskeskus, joten palvelut ovat lähellä. Löydät alueelta myös hyvät urheilumahdollisuudet, sillä Rantakylässä on kattava verkosto latuja, lenkkipolkuja sekä pyöräteitä. Rantakylässä on myös uimahalli, pallokenttiä, tenniskenttä, urheiluhalli sekä kuntosaleja. Rantakylässä on useita alakouluja sekä kirkko.

>> Lue lisää

Joensuun Siilainen-Noljakka

Noljakka on yksi Joensuun suurimmista kaupunginosista. Meillä asutaan kerroksittain ja vierekkäin, opiskelijana ja omissa kodeissa. Alueella on neljänsadan oppilaan alakoulu, useampi päiväkoti, pikkukauppoja, marketteja ja apteekki. Noljakassa vanha rakennuskanta yhdistyy mukavalla tavalla uuteen, mutta asukkaille alueen ehkä merkittävin ominaisuus on luonto. Runsaasti kunnossapidettyjä maisemareittejä, Aavarannan hiekkapohjainen uimaranta ja peräti kaksi suojelualuetta. Vain neljän kilometrin p...

>> Lue lisää

Joensuun Utra

1800-luvulla Utra oli teollisuuskaupunginosa, jossa sijaitsi muun muassa lasitehdas sekä saha. Sittemmin Utraan on rakennettu runsaasti omakotitalo-, rivitalo- ja pienkerrostaloasutusta. Utranharju, 1990-luvulla kunnostetut Utran saaret sekä Pielisjoen rannat houkuttelevat virkistäytymään luonnossa. Alueella on myös frisbeegolf-rata sekä tekonurmi jossa voi pelata muun muassa jalkapalloa. Utran nähtävyyksiin lukeutuu Utran sahan muistomerkki, kulttuuri- ja rakennushistoriallisesti arvokas ...

>> Lue lisää

Karhunmäki-Haapajoki

>> Lue lisää

Karhunsalo

Karhunsalon kylä sijaitsee Enossa Joensuun seutukunnassa Ahvenisentien ja Pielisjoen välissä ja ulottuu Vallisärkältä Paukkajalle. Karhunsalo on nimensä mukaisesti karhun salo. Kylän nimi on tullut siellä majailleista karhuista.

>> Lue lisää

Karsikko

Karsikon kaupunginosa sijaitsee Pielisjoen rannalla. 1970- 1980-lukujen vaihde oli alueen aktiivisinta rakennusaikaa, alueella on omakotitalo- , rivitalo- ja pienkerrostaloasutusta. Karsikon halki virtaa muun muassa Oksoja sekä Iiksenjoki.

>> Lue lisää

Keskijärvi-Röksä

Keskijärvi-Röksä sijaitsee Joensuun kaupungin itäosassa. Ilomantsintien molemmin puolin. Kiihtelysvaaran kirkonkylälle on noin 10 kilometriä ja Joensuun keskustaan noin 30 kilometriä. Maisemassa vaihtelevat järvet, lammet ja vaarat. Kylässä on Keskijärvi-Röksän kyläyhdistyksen ylläpitämä kylätalo, jota vuokrataan.

>> Lue lisää

Kiihtelysvaara

Kiihtelyksen kylä sijaitsee Joensuun vaaramaisemissa. Se on pilviä hipovien vaarojen, vesistöjen ja viehättävästi maisemassa mutkittelevien teiden kylä. Kyläkeskustan maisemaa ryhdittää Kiihtelysvaaran lähes 250 vuotta vanha puukirkko.

>> Lue lisää

Kiihtelysvaaran eteläiset kylät

Kylärypäs, johon kuuluvat Huhtilampi, Oskola, Uskali ja Raatevaara, ovat Kiihtelysvaaran alueen eteläiset kylät. Ne rajoittuvat Tohmajärven kuntaan.

>> Lue lisää

Kissamäen kyläryhmä

>> Lue lisää

Kokinvaara

Kuuluu Tuupovaaran Pilkekyliin. Kuuluu Joensuun kaupungin itäosan kyliin Venäjän rajan tuntumassa.

>> Lue lisää

Kovero

Kovero on vaaranrinteeseen muodostunut kylä, jossa on varsin taajaa asutusta tien molemmin puolin. Koverossa on TB-huoltamo Ilomantsin tien varressa. Huoltamolta on saatavilla myös kyläkaupan palveluja. Koulu lakkautui pari vuotta sitten. Nyt koulun tiloissa toimii majoituspalvelu. Koveron nuorisoseura pitää alueen vireyttä yllä mm. kylätahtumien kautta. Nuorisoseurantaloa käytetään kylätalona. Talvisin valaistu hiihtolatu sekä avantosauna lisäävät harrastusmahdollisuuksia kylällä.

>> Lue lisää

Kuisma-Majoinvaara

Kuisma-Majoinvaara sijaitsee Enossa 53 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Enon kirkonkylälle matkaa on 13 kilometriä ja Ilomantsiin 20. Alue on maastoltaan vaihtelevaa, metsäistenvaaroja kehystämää, kirkasvetisten lampien täplittämää erämaista maastoa. Osa vesistöistä on istutusvesiä, joista voi tavoitella jalokalojakin. Majoinvaarassa sijaitsee ortodoksinen leirikeskus Sikrenvaara. Päärakennus on entinen kyläkoulu. Alueen mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä on Helvetinportti, joka on 1,5 kil...

>> Lue lisää

Kuusijärvi

>> Lue lisää

Louhioja

Louhioja sijaitsee Pielisjoen rannalla vastapuolella Enon kirkonkylää Joensuu-Lieksa välisen valtatien varrella 30 km Joensuusta. Enon rautatieasema on Louhiojan puolella Pielisjokea. Maisemassa valloittaa vaarat ja jokilaakso. Kylässä kulttuuri kukoistaa, alakoulu ja hengellisyys harmonisoi. Luontomerkkejä ovat uljaat vaarat ja valjastetut Kaltimon kosket, Joensuun kaupungin ylläpitämä uimaranta, Louhiojan kyläyhdistyksen Ajatusten polku (1,8 km:n luontopolku runotauluineen Pielisjoen rannalla)...

>> Lue lisää

Luhtapohja-Palovaara

Kylä sijaitsee Joensuun koilliskulmassa. Kylistä on yhtä pitkä matka Enoon, Uimaharjuun ja Ilomantsiin (25 km). Luhtapohja on yksi vanhinmista Enon alueen kylistä.

>> Lue lisää

Luutalahti-Mannervaara

>> Lue lisää

Mulo-Niittylahti

Mulo-Niittylahti on Pyhäselän alueen kylä Joensuussa. Alue on varsin tiheään asuttua, jossa on myös peltoalueita ja maatiloja. Niittylahden ranta on uusien omakotitalojen aluetta. Joensuun kaupunkiin on noin 12 kilometriä. Maisemaltaan kylä on maaseutumainen. Viime aikoina valtatien linjaukset ovat muokanneet alueen ilmettä. Pyhäselän ulappa avautuu lounaaseen kylän länsiosasta. Pyhäselän rannassa on myös Petrinlahden leirikeskus ja Joensuun työväenyhdistyksen kesäpaikka Hopealahti.

>> Lue lisää

Niittylahdenranta

Niittylahdenranta on viihtyisä pientaloalue, joka sijaitsee Pyhäselän rannalla noin 15 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Lähipalvelut (kauppa, posti, apteekki, kirjasto, huoltoasema ym.) löytyvät Reijolasta noin 6 kilometrin päästä. Niittylahdenrannasta on valaistu pyörätieyhteys Joensuuhun ja talvisin Pyhäselän hiihtoladut kulkevat Niittylahdenrannan kautta.

>> Lue lisää

Niva

Nivan kylä on kahden vesistön rajaama, Onkamojärvi ja Pyhäselkä ovat kylän suurimmat vesistöt. Nivanjoki yhdistää Onkamon ja Pyhäselän. Ranta-aluetta on kylällä paljon. Vesistöt kuuluvat Saimaaseen. Kylä voidaan jakaa seuraaviin osiin: Nivanlampi, Nivansalo, Rinkunmäki, Niemennokka ja Kaunisniemi ja osin Lotokka.

>> Lue lisää

Ohvana-Pärnä

>> Lue lisää

Öllölä

Öllölän kylä kuuluu entiseen Tuupovaaran kuntaan, nykyiseen Joensuun kaupunkiin. Kylältä on Joensuuhun matkaa 70 kilometriä, itärajalle viisi ja Tuupovaaran keskustaan 15 kilometriä. Öllölä on saanut nimensä Iivana Öllöisestä, jonka sanotaan olleen kylän ensimmäinen asukas 1640-luvulla. Alueen historiasta kertoo Tuupovaara -seuran ylläpitämä Koskenniskan kievari- ja myllymuseo Kotajoen retkeilyreitin varrella. Öllölän keskeisellä paikalla entisessä kaupparakennuksessa toimii Paimentytön Tupa, ru...

>> Lue lisää

Oskola

Oskolan kylä on itäisin vanhan Kiihtelysvaaran kylistä ja on asutukseltaan alueen vanhimpia. Kylätie Haapaloson suunnalta mutkittelee mäkisessä maastossa kohti Oskolankoskea ja sitä ympäröivää Jänisjoen vesistöä. Oskolan kosken ympäristössä on rantoja kunnostettu useana vuonna. Eteläiset Kylät ry on ollut puuhamiehenä rantojen siistimisessä. Oskolankosken ranta (Vanha myllytila) toimii kylän virkistyspaikkana, johon on rakennettu kaksiosainen laavu, veneiden laskupaikka, suuri näyttämölava...

>> Lue lisää

Palo

Palon kylätie mutkittelee metsien, peltojen ja lampien vällistä, nousten välillä mäennyppylän päälle, jonka jälkeen se taas syöksyy alaspäin. Tunnelma on kuin rallitiellä, eikä vaikutelma ole lainkaan väärä, Palontie on ollut useasti itärallin pikataipaleena. Matkaa Joensuun keskustasta Palolle on 45km. ja Kiihtelysvaaran kirkonkylältä 10 km. Saanut nimensä kasken ja paloviinan poltosta.

>> Lue lisää

Pamilon kylät (Siikavaara-Savivaara-Pahkavaara)

Pamilon kylät koostuvat Siikavaaran, Savivaaran ja Pahkavaaran alueista. Siikavaaran ja Savivaaran alueita rajaavat Ala-Koitajoki, Pielisjoki sekä Jäsys-järvi, Pahkavaara puolestaan rajautuu Koitajokeen. Myös Pamilonkoski sijaitsee kyläryhmän alueella. Koskimaisemaan pääsee tutustumaan sillan kupeesta lähtevältä merkityltä luontopolulta. Tämä Kirjovaaran suojelualueella kulkeva vaelluspolku seuraa vanhaa jylhää Ala-Koitajoen koskiuomaa ja sen varrella on laavuja ja nuotiopaikkoja.

>> Lue lisää

Paukkaja

Paukkaja on yksi Joensuun kylistä Enon alueella, kantatien 73 ja Pielisjoen varrella. Paukkajalta on Uimaharjuun matkaa seitsemän kilometriä, Enon keskustaan kahdeksan ja Joensuuhun 42 kilometriä. Paukkajan kylässä on 60 taloutta. Kylän kautta kulkee rautatie. Paukkajalla toimii aktiivinen kesäteatteri. Esitykset pidetään Ahvenisen Punaisella talolla.

>> Lue lisää

Pilkekylät

Pilkekylät ovat Pirttijärvi, Eimisjärvi, Kokinvaara, Luutalahti, Mannervaara ja Ruhovaara. Näistä kylistä muodostui yhdistys vuonna 1999. Yhdistys on Tuupovaaran itäisten kylien vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden yhdistys. Yhdistys järjestää tapahtumia, kursseja ja koulutuksia. Kesätapahtumista Kesäpilkkeet on yksi vuotuinen kylätapahtuma, joka kokoaa paikalliset ja kesäasukkaat yhteen viettämään aikaan.

>> Lue lisää

Raatevaara

Raatevaaran kylä sijaitsee vaaramaisemissa Kiihtelysvaaran alueella. Entinen kyläkoulu toimii Raatevaaran kylätalona. MM-tattikilpailuja pidettiin useita vuosia kylätalon läheisyydessä. Kylätalon ympäristössä hoidetaan maisemaa lampaiden avulla. Parina viime vuotena on heinäkuussa pidetty heinähupailu, jossa kilpaillaan kuka tekee kauneimman heinäseipään. Hyypiä ja Raatevaara ovat 5-15 kilometrin päässä Kiihtelysvaaran kirkonkylästä etelään. Hyypiä on muinaiskieltä ja tarkoittaa huuhkajaa. Aluee...

>> Lue lisää

Rasikumpu-Suonranta

Rasikumpu ja Suonranta ovat Joensuun Pyhäselän alueen kyliä kuutostien itäpuolella. Kalliojärven ulkoilualue sijoittuu kylän alueelle. Kylässä toimii Rasikumpu Suonranta kyläyhdistys ry.

>> Lue lisää

Reijola

Kylä sijaitsee Joensuun keskustasta 10 km etelään päin. Alue on taajama-aluetta, koska asukkaita on n. 2500, ja lisää rakennetaan koko ajan. Taajamassa on kaksi kauppaa, pankki, kirjasto sekä eläinlääkäri/sairaala. Kokoontumispaikkana toimii yhteisötalo, jossa on myös auditorio ja 150 henkilön katsomo.

>> Lue lisää

Revonkylä

Revonkylä on kylä luonnon keskellä. Vaikka metsämaisema hallitsee kyläkuvaa, alueelta löytyvät myös suolammet ja kalaiset järvivedet.

>> Lue lisää

Saarivaara

Saarivaaran kylä sijaitsee entisen Tuupovaaran kunnan alueella. Kylä rajoittuu idässä Venäjään ja rajavyöhykkeeseen. Kylältä on matkaa Tuupovaaran kirkonkylälle 31 kilometriä. Kylässä kylätoimintaa harjoittaa Saarivaaran Sarastus ry, jolla on oma talo, Saarivaaran Nuorisoseurantalo. Nuorisoseurantalo on valmistunut 1920-luvulla ja se toimii kylän kokoontumispaikkana. Kylässä on myös Kristuksen kirkastumiselle pyhitetty Saarivaaran tsasouna.

>> Lue lisää

Särkivaara

Särkivaaran kylä sijaitsee osittain Kontiolahden kunnan puolella. Maisemaltaan Särkivaaran on syvien lampien ja harjumaisten maastojen aluetta. Kylässä on Oravan polku -retkeilyreitti ja Riuttalammen laavu, jotka ovat Joensuun kaupungin ylläpitämiä virkistyspaikkoja. Kylää mainostetaan: "Maalaismaista asumista lähellä kaupunkia." Särkivaaran sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Joensuun kaupungin keskustasta. Alueella on varsin uutta rakennuskantaa, jossa on kunnallinen vesijohtoverkosto, valokui...

>> Lue lisää

Sarvinki-Pirttivaara

Sarvinki ja Pirttivaara sijaisevat Kovero–Eno seututien tuntumassa. Joensuuhun on matkaa 50-70 kilometriä. Sarvingin kylässä on nuorisoseurantalo ja asukkaita noin sata. Sarvingin historiaan kuuluu järvenlasku 1800-luvulla, jonka seurauksena kylään muodostui hyvät mahdollisuudet peltoviljelyyn. Laskualueelta löytyivät myös Suomen vanhimmat ihmisasutukset Sarvinkijärven rannalta. Kylissä kävijää houkuttelevat luonnonläheisyys ja rauha, kauniit järvi- ja vaaramaisemat.

>> Lue lisää

Sonkajanranta

Sonkajanranta on Joensuun kaupungin alueen itärajalla ja kylä rajoittuu Ilomantsin kuntaan. Matkaa Joensuuhun on noin 50 kilometriä.

>> Lue lisää

Suhmura Haavanpää

>> Lue lisää

Tuupovaaran kk

Joensuuhun kuuluvassa Tuupovaarassa on useita luonnoltaan monimuotoisia ja kauniita virkistys- ja retkeilykohteita. Joensuun kaupungin ylläpitämästä Tuupovaaran yhteispalvelupisteestä löytyy alueen matkailuinfo, alueen esitteet ja matkailukartat. Tuupovaarassa on luontokohteiden lisäksi paljon kulttuurinähtävyyksiä. Taajamassa sijaitsevan Taidetalon päänäyttelynä on Annamaija Lankisen lahjoittama korkeatasoinen 1900-luvun suomalaisen taiteen kokoelma. Ullakko puolestaan on Tuupovaaran vanhan k...

>> Lue lisää

Uimaharju

Uimaharju on vireä kylä Joensuun, Ilomantsin ja Lieksan risteyskohdassa. Kylän läpi virtaa Pielisjoki. Uimaharjussa asutaan väljästi ja viihtyisästi luonnon keskellä. Metsään poluille, marjaan, sieneen ja metsästämään pääsee miltei suoraan kotiovelta. Uimaharjusta löytyy koulu, kirjasto, apteekki, terveyskeskus, asiamiesposti, pankki ja kolme ruokakauppaa sekä lukuisa määrä muita yrittäjien tarjoamia palveluita. Urheiluharrastusmahdollisuuksia tarjoavat koulut ja urheilukeskus, jalkapallo- ja te...

>> Lue lisää

Ukkola

Ukkola on yksi Joensuun kylistä Enon alueella. Kylä sijaitsee Rukaveden (Pielisen) itärannalla. Matkaa Uimaharjuun on kuusi kilometriä, Enon keskustaan 22, ja Joensuuhun 55 kilometriä. Kyläläisten kokoontumispaikka on entinen työväentalo, joka kunnostettu talkoilla ja leader-rahoituksen avulla Ukkolan kylätaloksi.

>> Lue lisää

Uskali

Uskalin kylä sijaitsee Jänisjoen vesireitin varrella. Joki kuuluu vahvasti kylänmaisemaan. Siihen liittyvät niin nykypäivän voimalaitos kuin historian havina, kun joki on houkuttanut asumaan varsilleen. Myös kirkasvetinen Uskaljärvi kuuluu kylämaisemaan. Kylässä on maisemanhoitokohteita, joissa lampaiden avulla pidetään maisemat kunnossa. Joen rantapellot ovat avoimet ja maisemallisesti kauniit. Asutusta kylällä on ollut jo 1500-luvulta. Kirkonkylälle Kiihtelysvaaraan matkaa kertyy 23 kilometr...

>> Lue lisää

Vehkapuro

>> Lue lisää