01.06.2017

Avoimet Kylät 10.6.2017 – Tervetuloa kylään!

Valtakannallisena Avoimet kylät päivänä 10.6. yli 30 pohjoiskarjalasta kylää kutsuu mukaan omiin tapahtumiinsa. Pohjois-Karjalassa tarjolla on monipuolista ohjelmaa: kyläkierroksia, tansseja, talkoita, kisailuja, Tulevaisuuden kuusen istutusta, näyttelyitä, saunomista, kahvittelua sekä paljon paljon muuta. Tervetuloa kylään!
Kuva tulossa

Avoimet Kylät -päivänä noin 700 kylää ympäri Suomen toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan toimintaansa, asukkaisiinsa ja palveluihinsa. Teemapäivänä on kiva poiketa lähikylillä, tutustua itselle uusiin kyliin tai tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa. Pohjois-Karjalasta päivässä on mukana 30 kylää!

Avoimet Kylät -päivänä esitellään paikallista elämänmenoa, tuodaan kylätoimintaa näkyväksi sekä markkinoidaan kyliä vierailu- ja asuinpaikkana. Tapahtuman päiväksi on vakiintunut kesäkuun toinen lauantai. Pohjois-Karjalassa tarjolla on monipuolista ohjelmaa: kyläkierroksia, tansseja, talkoita, kisailuja, Tulevaisuuden kuusen istutusta, näyttelyitä, saunomista, kahvittelua sekä paljon paljon muuta. Mukana on kyliä ympäri maakuntaa: Tyrjänsaari, Kovero, Niva, Uskali, Timanttikylät, Vuokon Eteläinen, Villala, Jakokoski, Kontioniemi, Kunnasniemi, Pyytivaara, Selkie, Varparanta, Vuonislahti, Leppälahti, Mattisenlahti-Puromäki, Saramo, Savikylä, Alavi, Rikkaranta, Kinahmo, Martonvaara, Nieminen-Sintsi, Oravisalo-Varpasalo, Asema-Tenka, Kaurila-Musko, Rasimäki, Rumo

Tarkemmat tapahtumatiedot yhteystietoineen Pohjois-Karjalan osalta löydät verkosta: kylat.fi/avoimet-kylat-2017

Avoimet Kylät on tänä vuonna osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Juhlavuoden kantava teema Yhdessä istuu kylätoimintaan loistavasti. Suomalaisuus, sen juuret, perinteet ja nykypäivä näkyvät kylissä ajallisina kerrostumina kiinnostavasti.

Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat. Päivän järjestämisestä, tiedottamisesta ja markkinoinnista vastaavat maakunnalliset kyläyhdistykset ja Leader-ryhmät yhdessä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa. Pohjois-Karjalassa päivää kokoaa Pohjois-Karjalan Kylät ry sekä JAKE- Järjestö- ja kansalaistoiminnan kehittämishanke.

Valtakunnallisesti kaikki Avoimet Kylät tapahtumat löytyvät karttasovelluksesta, jonka avulla on näppärä selvittää, mitä tapahtuu ja missä: avoimetkylat.fi/kylat-kartalla/

 

Lisätietoja:
Pohjois-Karjalan Kylät ry:stä:
kyläasiamies Tuomo Eronen, 044 294 0800, pkkylat@kylat.fi
kyläkehittäjä Tanja Airaksinen, 050 409 5454, tanja.airaksinen@kylat.fi

Suomen Kylätoiminta ry:stä
Avoimet Kylät koordinaattori Marianne Liitelä, 045 887 1511, marianne.liitela@kylatoiminta.fi