04.09.2017

Joensuun Louhioja palkittiin Vuoden kylä kunniamaininnalla Maaseutuparlamentissa Leppävirralla.

Joensuun Louhiojan kylä palkittiin kunniamaininnalla valtakunnallisessa Vuoden kylä valinnassa Maaseutuparlamentin gaalaillassa Leppävirralla. Lämpimät onnittelut !
Kuva tulossa

Joensuun Louhiojan kylä palkittiin kunniamaininnalla valtakunnallisessa Vuoden kylä valinnassa Maaseutuparlamentin gaalaillassa Leppävirralla. Seija Antikainen, Tuija Hirvonen-Puhakka ja Anni Rannikko Louhiojalta pokkasivat palkinnon Pohjois-Karjalaan. Valtakunnan Vuoden kyläksi 2017 valittiin Eskola Keski-Pohjanmaalta. Lämpimät onnittelut !

Valtakunnallinen Vuoden Kylä ja kunniamaininnan saaneet kylät palkittiin lauantai-iltana 2.9. Suomen historian ensimmäisen Maaseutuparlamentin gaalaillallisella Leppävirralla Pohjois-Savossa. Palkitsemisilla on pitkä perinne – kyseessä on jo 33. kerta. Suomen Kylätoiminta ry nimesi myös Kylätoiminnan Tiennäyttäjät, Vuoden Maaseututoimijan ja Maaseutukasvon. Palkitsemistilaisuudessa olivat paikalla myös Pohjois-Karjalan Kylien hallituksen puheenjohtaja Taisto Volotinen ja kyläasianainen Johanna Junno.

Kunniamaininta Vuoden Kylän valinnassa: Louhiojan kylä  Eno, Pohjois-Karjala.

Perustelut:

Louhiojan kylä on erinomainen esimerkki hyvähenkisen ja lapsirikkaan kylän aktiivisesta toiminnasta muuttuvassa maailmassa. Kylä on kulttuurikylä, lasten ja nuorten elinvoiman kylä. Tekemisessä heijastuu yhteistoiminta ja pyyteetön talkootyö. Kylä on sovun ja kunnioituksen kylä.

Louhiojalla on tulevaisuuteen suuntautuva kyläsuunnitelma, jonka laatimisprosessi on ollut laaja kumppaneiden kanssa. Siinä on mukana kyläkaava, ympäristö ja turvallisuussuunnitelmat. Kyläsuunnitelmaa on toteutettu vuodesta 2008 lähtien määrätietoisesti kehittämishankkeiden kautta. Kylälle on luotu toimiva yhteistyö-/toimintamalli Joensuun kaupungin kanssa.

Kylän viimeaikaiset voimannäytteet ovat kulttuuritoiminnan järjestäminen ja siihen liittyen Kulttuuriyhdistys Louhen Louhitalo ja sen kunnostaminen toimintakeskukseksi, Louhiojan kyläkoulu (6 opettajaa, 100 lasta) sekä asukashankinta, kyläkaavoitus ja tonttitarjonta. Asukkaita kylällä on 600.

Louhioja on kulttuurisesti monimuotoinen kylä, jossa erilaisia tapoja olla ja elää ymmärretään ja kunnioitetaan. Kylällä toteutetaan kuin yhteisestä sopimuksesta syrjimättömyyden periaatetta, joka perustuu erilaisten ihmisten sopuisaan yhteiseloon. Louhiojalla on tilaa olla, tehdä ja luoda rohkeasti uutta. Se pitää kylän ja sen kulttuurin liikkeessä ja ovet avoimina uusille tulijoille.

Yhteystiedot: Anni Rannikko, puh. 050 572 0281, anni.rannikko@uef.fi

Kylän kotisivut: www.louhioja.net

www.kylat.fi

Lue myös valtakunnallinen tiedote kaikista palkituista