04.09.2018

Kiteen Kyläparista Vuoden 2018 Pohjois-Karjalan kylä

Kiteen Kyläparista Vuoden 2018 Pohjois-Karjalan kylä ja Kunniamaininta Paiholan kylälle! Maakunnallisessa Kyläkaiku-juhlassa la 25.8.2018 eli ensimmäisenä maakuntapäivänä julkistettiin Vuoden 2018 Pohjois-Karjalan kylä. Kyläkaiku-juhla oli samalla Pohjois-Karjalan Kylät ry:n 20-vuotisjuhla. Juhla pidettiin Rantapirtillä, Kyläparin kylätalolla, joka on entinen Potoskavaaran maamiesseurantalo.
Kuva tulossa

Kiteen Kyläparista Vuoden 2018 Pohjois-Karjalan kylä ja Kunniamaininta Paiholan kylälle!

Maakunnallisessa Kyläkaiku-juhlassa la 25.8.2018 eli ensimmäisenä maakuntapäivänä julkistettiin Vuoden 2018 Pohjois-Karjalan kylä. Kyläkaiku-juhla oli samalla Pohjois-Karjalan Kylät ry:n 20-vuotisjuhla. Juhla pidettiin Rantapirtillä, Kyläparin kylätalolla, joka on entinen Potoskavaaran maamiesseurantalo. 

Vuoden kylä valinnan tekee raati, jossa on edustajat Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta ja Pohjois-Karjalan Kylät ry:stä. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto tuki tapahtuman järjestämistä.

Ohjelmassa oli maakuntajohtaja Risto Poutiaisen avauspuheenvuoro, pitkäaikaisen kyläasiamies Tuomo Erosen historiikki yhdistyksemme toiminnasta ja juhlapuheen piti Kiteen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja maakuntahallituksen jäsen Sinikka Musikka. Musiikista vastasivat Severi Koivuniemi ja Emma Nenonen Plamen Dimovin ohjauksella. Lisäksi palkitun Vuoden kylän Kyläparin Myllyteatterilaiset esittivät hauskan katkelman viime kesän Rakkautta ja trasselia näytelmästään. Juhlapaikkana oli Kyläparin Rantapirtti, entinen Potoskavaaran maamiesseurantalo, joka antoi tunnelmalliset puitteet maakuntapäivän juhlalle. Talon pihalla liehuva maakuntalippu ja kauniisti koristeltu täytekakku kruunasivat tunnelmallisen juhlan.

Perustelut Kyläparin valinnalle ovat: pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen kylätoiminnan ja vahvan hanketoiminnan ansiot, kolmen kylän yhteistoiminta on esimerkillistä ja monipuolista kattaen Myllyteatterin toiminnan kehittämisen ja toiminnassa toteutuu yhteisöllisyys ja yhteistyö.

Vuoden kylän -valintaraati jakoi myös Kunniamaininnan, joka myönnettiin Paiholan kylälle. Paiholan saaman kunniamaininnan perustelut ovat: vahvan yhteisöllisen toiminnan, suunnitelmallisuuden ja monikulttuurisuuden ansiosta. Erityismainintana uuden kylätalon rakentaminen, kyläavustajatoiminta ja asuinympäristön vaaliminen. Taisto Volotinen ja Johanna Junno veivät huomionosoituksen Paiholan maakuntapäivän monikulttuuriseen tapahtumaan.

Onnea Kyläparille ja Paiholalle pitkäjänteisestä ja suunnitelmallisesta kylätoiminnasta sekä hyvää jatkoa toimintaan!