05.03.2021

Pohjois-Karjalan Vuoden kylä 2021 haussa

Missä Pohjois-Karjalan kylässä on erityisen hyvä tekemisen meininki? Mistä löytyy in-nokkaita toimijoita ja aktiivista menoa? Ehdota kylää Pohjois-Karjalan Vuoden kyläksi!

 

Pohjois-Karjalan Kylät ry järjestää yhdessä Pohjois-Karjalan Maakuntaliiton kanssa keväisin avoimen haun Pohjois-Karjalan Vuoden kyläksi. Kylät itse, kunnat ja maaseututoimijat voivat tehdä esityksiä. Raati valitsee voittajan ja voittajakylä on ehdolla valtakunnalliseksi Vuoden Kyläksi.

Vuoden kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä.

Suomen Kylät ry on valinnut valtakunnallisen Vuoden Kylän vuodesta 1985. Polvijärven Kuorevaara oli ensimmäinen valtakunnallinen Vuoden Kylä. Pohjois-Karjalassa Vuoden kylä on valittu vuodesta 2000.

 

Miten haku tai esitys tapahtuu?

Esityksen Vuoden kylästä voi tehdä kuka tahansa: esimerkiksi kylä itse, kunta tai maaseudunkehittäjät. Kylää on kuitenkin hyvä informoida esityksestä.     

Haku tapahtuu täyttämällä hakulomake ja lähettämällä se Pohjois-Karjalan Kylät ry:lle 15.4 .2021 mennessä, joko sähköpostilla pkkylat@kylat.fi tai postitse Pohjois-Karjalan Kylät ry, Kauppakatu 35, 80100 Joensuu.

 

Vuoden PK kylä 2021 hakukaavake.docx