07.06.2022

Suomen suurin yleisötapahtuma järjestetään tulevana lauantaina - Pohjois-Karjalasta mukana 17 kylää

Kuva tulossa

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina 11. kesäkuuta. Jo kahdeksatta kertaa vietettävä Avoimet Kylät-päivä on valtakunnallinen tapahtumapäivä, jolloin sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan toimintaansa ja järjestävät tapahtumia. Päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa.

 

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille omannäköistään ohjelmaa. Avoimet Kylät -päivä käynnistää lomakauden ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kyliin asumisen, yrittämisen ja lomailun paikkoina. Päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, paikalliset yhdistykset sekä aktiivit.

 

- Viimeiset kaksi vuotta tapahtuma on järjestetty etänä, joten perinteistä tapahtumaa on odotettu innolla. Innokkuudesta kertoo se, että tänä vuonna mukana on yli 500 kohdetta ja meiltä Pohjois-Karjalastakin on mukana ennätykselliset 17 kylää. Nyt kannattaa lähteä lähimatkailemaan ja tutustumaan kylien järjestämään ohjelmaan ja kyläläisiin. Meidän mainioilla kylillämme on luvassa muun muassa kesätoreja, puistokonsertteja, opastettuja maisemakävelyitä, leivontatalkoita, työpajoja, perinnepelejä ja jopa leikkipuiston avajaisetkin, kertoo Pohjois-Karjalan Kylät ry:n toiminnanjohtaja, kyläasiamies Maarit Hämäläinen-Koljonen. – 11.6. on merkittävä päivä myös sikäli, että silloin julkistetaan Pohjois-Karjalan Vuoden kylä sekä kunniamaininnan saava kylä.

 

- Tämä on hieno mahdollisuus esitellä oman kylän toimintaa sekä nostaa esille oman maakuntamme kaikkia upeita kyliä ja kylien helmiä, toteaa Pohjois-Karjalan Kylät ry:n kyläkoordinaattori Susanna Nevalainen.

- Kaikki Suomen kylätapahtumat löytyvät Avoimet Kylät -verkkosivuilta: www.avoimetkylat.fi.  Sivustolla on Suomen kartta, josta pääsee tutustumaan kaikkiin ohjelmaa järjestäviin kyliin. Sosiaalisen median kanavissa tapahtumaan liittyvät julkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä, kertoo Nevalainen.

 

Lisätiedot:

Pohjois-Karjalan Kylät ry

kyläkoordinaattori Susanna Nevalainen, kylakoordinaattori@kylat.fi, puh. 050 357 6593

toiminnanjohtaja, kyläasiamies Maarit Hämäläinen-Koljonen, pkkylat@kylat.fi, 044 294 0800