08.05.2015

Kevätsiivousta kylillä ja taajamissa

Kevät saa ihmiset liikkeelle ja ulkotöiden pariin. Samalla käynnistyvät myös erilaiset talkoot ja ympäristönkunnostustempaukset. Maakunnassa onkin jälleen useita yhteisiä siivouskampanjoita, joiden johdosta teillä ja kylillä on viihtyisämpi liikkua.
Kuva tulossa

Kevät saa ihmiset liikkeelle ja ulkotöiden pariin. Samalla käynnistyvät myös erilaiset talkoot ja ympäristönkunnostustempaukset. Maakunnassa onkin jälleen useita yhteisiä siivouskampanjoita, joiden johdosta teillä ja kylillä on viihtyisämpi liikkua. Yhteiset siivoustalkoot on helppo laittaa pystyyn ja ne on mukava päättää yhteiskahvitteluun tai vaikka makkaranpaistoon.

Esimerkiksi Outokummussa järjestetään kyläyhdistysten ja kaupungin yhteistempaus, tienvarsien siivoustalkoot, keskiviikkona 20.5. klo 18. Päivän teema on ”Puhdas ympäristö on yhteinen asia – Pidetään kaupunki siistinä!” Kylätaloilla on tuolloin tarjolla talkoolaisille kahvia, mehua ja pullaa, ja tapahtuma on kaikille kaupunkilaisille avoin.

Kyläympäristön kunnostaminen on yhteisöllistä toimintaa ja se voi aktivoida uusia toimijoita mukaan kylän yhteisen hyvän säilyttämiseen. (Lue lisää Kylähyvinvointi-raportista)

Tiesitkö, että valtakunnallista talkoopäivää vietetään 16.5