08.08.2016

Maakunnan vuoden kylä 2016 julkistetaan

On tullut jälleen aika julkistaa Pohjois-Karjalan vuoden kylä. Vuoden kylä 2016 palkitaan tänä vuonna Kontiolahti-päivillä la 13.8. Julkistaminen tapahtuu tapahtumatorin lavalla, Kontiolahden koulukeskuksella, klo 12.
Kuva tulossa

On tullut jälleen aika julkistaa Pohjois-Karjalan vuoden kylä. Vuoden kylä 2016 palkitaan tänä vuonna Kontiolahti-päivillä la 13.8. Julkistaminen tapahtuu tapahtumatorin lavalla, Kontiolahden koulukeskuksella, klo 12. Katso lisätietoja Kontiolahti-päivistä

Vuoden kylän julkistaa ja palkitsee Pohjois-Karjalan Kylät ry ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto. Vuodesta 2013 alkaen Pohjois-Karjalan vuoden kylä on palkittu myös kiertopalkinnolla. Kylätaloa kuvastavan kiertopalkinnon tulee luovuttamaan viime vuonna palkitun kylän, Kaurila-Muskon, edustaja.

Pohjois-Karjalan Kylät ry sekä Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ovat valinneet Pohjois-Karjalan vuoden kylän vuodesta 2000 lähtien. Kylät itse, kunnat ja maaseututoimijat ovat saaneet tehdä esityksiä vuoden kyläksi ja voittaja on valittu näiden esitysten pohjalta.

Maakunnallinen vuoden kylä on lisäksi ehdolla valtakunnallisessa Vuoden kylä valinnassa. Valtakunnallisen Vuoden kylä-tittelin myöntää Suomen Kylätoiminta ry ja se julkistetaan Lokaalissa syyskuussa. Tänä vuonna valtakunnalliset kyläpäivät eli Lokaali järjestetään Heinolassa 10.–11.9.