09.11.2023

TEATTERI-TRAKTORIN KYLÄKIERTUE HUIPENTUU –viimeiset esitykset viikonloppuna

Teatteri-Traktorin kyläkiertue huipentuu marraskuussa. Guru - pikasiivoa elämäsi tunnissa viimeiset esitykset viikonloppuna 10.-11.11.
Kuva tulossa

Vaara-Karjalan (Ilomantsi, Juuka, Lieksa ja Nurmes) 15 kylällä on järjestetty tämän vuoden aikana Maanselkä -kulttuurikiertue. Kiertueen ohjelma koostuu Teatteri-Traktorin uutuusesityksestä Guru - pikasiivoa elämäsi tunnissa, kylien omasta ohjelmasta sekä eri maaseututoimijoiden kuulumisista. Maanselkä -kulttuurikiertueen ensimmäinen osuus järjestettiin kevättalvella Ilomantsissa ja syksyllä suuntana ovat olleet Lieksa, Juuka ja Nurmes. Kyläkiertueen viimeiset esitykset ovat tulevana viikonloppuna.

•    pe 10.11. klo 18 Kolin seurojentalo, Merilänrannantie 4, 83960 Koli

•    la 11.11. klo 12.00 Timanttitupa, Kajoontie 8, 83880 Kajoo

•    la 11.11. klo 18.00 Etelä-Vuokon kylätalo, Vuokontie 354, 83915 Juuka

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Guru - pikasiivoa elämäsi tunnissa on koominen tarina, jossa pohditaan sitä, onko hiekkatie tasaisempaa naapurikylällä? Onnellisuuden eväät, onko ne jo syöty ja miten niitä voi kasvattaa lisää? Kenellä olisi viimeinen sana ja viisaus siitä, miten täällä on elettävä? Arkisen elämän jokapäiväiset vaikeudet, pakkasilmastossa asumisen haasteet ja tosielämän karmiva epäsuhtaisuus suhteessa lehtien kauniisiin utopiakuviin soivat näytelmän katsojan korvissa kauniina novelleina ja tuokiokuvina. Osa näytelmän tarinoista pohjautuu kyläläisten haastatteluihin sekä Kotilieden artikkeleihin.

Teatteri-Traktori kerää esitysten yhteydessä kuvia kyläelämästä, sen arjesta ja unelmista. Kyläkuvia voi lähettää jo ennakkoon osoitteessa: https://www.traktori.net/guru/kylakuvia/

Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Tomi Kervinen. Rooleissa nähdään Ella Törmikoski, Tuomas Salopuro ja Kaisa Kervinen. Lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa työryhmä, ja tuotannosta Pohjois-Karjalan Kylät ry ja Teatteri-Traktori.

Yhteistyökumppaneita kiertueen toteuttamisessa ovat Maaseudun Sivistysliiton Joensuun kulttuuriyhdistys ry, Pohjois-Karjalan maaseutupalvelut, MTK Pohjois-Karjala, Rantalan Virta -kulttuuriyhdistys ry ja kylät. Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt kiertueelle avustuksen harvaan asutun maaseudun kulttuuritoimintaan varatuista määrärahoista.

Lisätietoa sekä kuvia: https://www.traktori.net/guru/

Kuvat