16.11.2016

Avoimet Kylät juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

Avoimet Kylät on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Juhlavuoden kantava teema Yhdessä istuu kylätoimintaan loistavasti. Jokainen kylä kautta valtakunnan voi lähteä tapahtumaan mukaan! Valtakunnallista Avoimet kylät -päivää vietetään 10.6.2017.
Kuva tulossa

Avoimet Kylät on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Juhlavuoden kantava teema Yhdessä istuu kylätoimintaan loistavasti. Jokainen kylä kautta valtakunnan voi lähteä tapahtumaan mukaan! Valtakunnallista Avoimet kylät -päivää vietetään 10.6.2017.

Avoimet Kylät -päivän tarkoituksena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Kylillä on siis avoimet ovet. Juhlavuoden kunniaksi tavoitteena on viettää avoimia ovia 800 kylässä ympäri Suomea. Hangosta Utsjoelle – huikeaa!

Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat. Tiedottamisesta ja markkinoinnista huolehtivat maakunnalliset kyläyhdistykset ja Leader-ryhmät yhdessä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa. Lue lisää avoimetkylat.fi

Pohjois-Karjalan Kylät ry kutsuukin jälleen maakunnan kyliä mukaan teemapäivään.
 

POHJOISKARJALAINEN KYLÄ NÄIN OSALLISTUT

  1. Tehkää päätös lähteä mukaan yhteiseen kyläpäivään 10.6.!
  2. Suunnitelkaa tapahtuman sisältö ja toteutus. Mukaan kannattaa kysyä rohkeasti eri yhdistyksiä, miksei yrityksiä. Päivän sisältö* on aina kunkin kylän näköinen. Se voi olla kyläkahvit kodalla, kesäjuhlat kylätalolla, rantakalailta.. Pääasia että kaikki ovat tapahtumaan tervetulleita.
  3. Ilmoittautukaa mukaan sähköisellä lomakkeella tai suoraan Pohjois-Karjalan Kylät ry:hyn. Ilmoittautuminen viimeistään 12.5.2017!
  4. Olette osa yhteistä valtakunnallista Avoimet kylät -päivää, ja sen myötä myös yhteistä tiedottamista.

Maakunnallisesti Pohjois-Karjalan Kylät hoitaa seuraavat tiedotuskokonaisuudet:

- Tapahtumanne näkyy valtakunnallisella Avoimet kylät sivustolla sekä maakunnallisella kylat.fi sivulla
- Tapahtumat ilmoitetaan sekä Karjalaisen menoinfoon että Maakaistan tapahtumakalenteriin
- Tehdään yhteinen lehdistötiedote maakunnan medioihin.
- Tapahtumapäivästä tehdään yhteinen lehti-ilmoitus noin viikko ennen Avoimet kylät -päivää
- Jokainen kylä saa pienen Avoimet kylät ja Suomi 100 -materiaalipaketin (julisteita, esittelymateriaalia ym.)
- Lisäksi Suomen Kylätoiminta ry tiedottaa valtakunnallisesti päivästä

  1. Muistakaa tiedottaa päivästä myös itse. Mukaan ilmoittautuneet kylät voivat käyttää virallista Suomi 100 tunnusta ilmoittelussa (Katso logo-ohjeistus). Kevään aikana saatte käyttöön myös yhteistä Avoimet kylät -tiedotusmateriaalia (tiedotteet, logot, bannerit).
  2. Lisää tapahtuman valmisteluja ja tiedotusta…
  3. Vietätte mukavan Avoimet kylät -päivän 10.6.2017!
     

Ilmoittaudu mukaan sähköisen lomakkkeen kautta tästä Ilmoittautumiset viimeistään 12.5. 

Muistattehan, että Avoimet kylät ja Suomi100 materiaalia ja logoa saavat käyttää vain mukaan ilmoittautuneet kylät virallisen Avoimet kylät päivän (10.6.2017) yhteydessä.

*Jokainen kylä/tapahtuman järjestäjä vastaa sisällöstä ja toteutuksesta (esim. luvat, tilat, ohjelmat ym. tarpeen mukaan).


Lisätietoja:
Tuomo Eronen, 
tuomo.eronen@kylat.fi / p. 0400 379 225

Tanja Airaksinen
tanja.airaksinen@kylat.fi/ p. 050 409 5454

Pohjois-Karjalassa tapahtumapäivää koordinoi Pohjois-Karjalan Kylät ja JAKE –Järjestö ja kansalaistoiminnan kehittämishanke

 

artikkeli päivitetty 13.1.2017