17.03.2023

Maanselkä -kiertue 2023 starttaa Vaara-Karjalan kylillä!

Teatteri-Traktorin uutuusesitys Guru -pikasiivoa elämäsi tunnissa, kyläohjelmaa ja maaseututoimijoiden kuulumisia!
Kuva tulossa

Ohjelmassa:

Teatteri-Traktorin uutuusesitys Guru -pikasiivoa elämäsi tunnissa, kyläohjelmaa ja maaseututoimijoiden kuulumisia!

Guru - pikasiivoa elämäsi tunnissa

Koominen tarina pohtii sitä, onko hiekkatie tasaisempaa naapurikylällä? Onnellisuuden eväät, onko ne jo syöty ja miten niitä voi kasvattaa lisää? Kenellä olisi viimeinen sana ja viisaus siitä, miten täällä on elettävä? Kesto n. 60 min.

Ovikello soi, postiljooni seisoo oven takana hymyillen valtavan pahvilaatikon kanssa. Onni on viimein kääntynyt. Olet voittanut Kotiliesi-lehden lukijakilpailussa pääpalkinnon. Kylän perällä asuvan tavallisen keski-ikäisen ihmisen keskinkertaisuuteen jumittunut elämä on saanut kauan kaivatun käännekohdan. Vihdoinkin tulee joku ja sanoo miten.

Kotiliesi-lehden lukijakilpailun palkinto, ikioma mindfulness-guru, muuttaa elämän kertaheitolla ja kainostelematta. Elämäntapamuutosta tukevien iskulauseiden rohkaisemana on aika pakata kaikki iloa tuottava ja tärkeä omaisuus polkupyörään ja aloittaa muuttomatka kohti onnellisten laaksoa.

Arkisen elämän jokapäiväiset vaikeudet, pakkasilmastossa asumisen haasteet ja tosielämän karmiva epäsuhtaisuus suhteessa lehtien kauniisiin utopiakuviin soivat näytelmän katsojan korvassa kauniina novelleina ja tuokiokuvina. Osa näytelmän tarinoista pohjautuu kyläläisten haastatteluihin sekä kotilieden artikkeleihin ja loput on totta.

Millainen on suomalainen teeseremonia? Mitä sinä keräät kotisi alttarille? Guru kutsuu tutkimaan oman arkisen elon riittejä ja rituaaleja ja valaistumaan oman elämän merkityksellisistä asioista. Harmonia-hetki ei mene hukkaan.

Kotiliesi, maamme vanhin naistenlehti on toiminut innoittajana näytelmälle. 27 kertaa vuodessa ilmestyvän lehden sisältö käsittelee aiheita ruoka, koti, juhlat, perhe-elämä ja arki, ihmissuhteet, kulttuuri, sisustus, terveys, pukeutuminen, käsityöt sekä tarinoita ja haastatteluja ihmisten elämästä.

Yhteisötaideprojektina toteutettu maaseutuasumisen valokuvanäyttely on osana tapahtumaa. Yhteisötaideprojektin ja näytelmän lisätiedot löytyvät netistä www.traktori.net/guru

Teatteri-Traktori kerää esitysten yhteydessä kuvia kyläelämästä. Haluaisitko jakaa jotain arjestasi tai unelmistasi? Keräämme kuvia arjesta, unelmista, elämästä sellaisenaan ja sillä hetkellä.

Kyläkuvia voi lähettää jo ennakkoon osoitteessa: https://www.traktori.net/guru/kylakuvia/

 

Työryhmä:

Ohjaus ja käsikirjoitus: Tomi Kervinen

Lavalla: Ella Törmikoski, Tuomas Salopuro, Kaisa Kervinen

Lavastus ja puvustus: Työryhmä

Tuotanto: Pohjois-Karjalan Kylät ry ja Teatteri-Traktori

Yhteistyössä: Maaseudun Sivistysliiton Joensuun kulttuuriyhdistys ry, Pohjois-Karjalan maaseutupalvelut, MTK Pohjois-Karjala, Rantalan Virta -kulttuuriyhdistys ry, kylät ja Taiteen edistämiskeskus.

 

Kevään 2023 kiertue:

la 25.3. klo 13 Ilomantsin Kansallistalo, Yhtiöntie 8, 82900 Ilomantsi

su 26.3. klo 13 Sonkajan kylätalo, Kulmalantie 2, 82915 Sonkaja

la 1.4. klo 12 Kivilahden nuorisoseurantalo, Pajulahdentie 3, 81430 Kivilahti

la 1.4. klo 15 Hatun Pirtti, Hattuvaarantie 277, 81650 Hattuvaara (Lieksa)

su 2.4. klo 13 Mutalahden kylätalo, Mutalahdentie 229, 82900 Ilomantsi

Vapaa pääsy. Kahvitarjoilu.

 

Kiertue jatkuu kesällä ja alkusyksystä vielä kymmenellä kylällä Juuassa, Lieksassa ja Nurmeksessa.