19.03.2015

Semppisavotta haastaa tekosyyt ja elintavat terveysremonttiin

Semppisavotta on lähes kolmen kuukauden mittainen terveyskampanja, jossa pohjoiskarjalaiset haastetaan ottamaan oma elämä haltuunsa. Se tarkoittaa pieniä päätöksiä päivässä, jotka voivat pitkällä ajalla tehdä ihmeitä.
Kuva tulossa

Kampanja starttaa 5.-6. maaliskuuta Joensuun kisatorin markkinoilta ja leviää terveysmittauksin ympäri maakuntaa mitä erilaisimpiin tapahtumiin, kuten Marttojen Ravintolapäivään, Kontiolahden Paiholan kyläiltaan, Outokummun uimahalliin ja Kesälahden Citymahatoniin. Terveysmittauksiin osallistuneille jaetaan lenkkiliivejä.

Kansantajuisten terveysviestien ja kolmen herättävän videoklipin taustalla vaikuttavat syksyllä 2014 lanseeratut rakennetut Semppi-terveyspisteet ja semppi.fi-verkkosivut, joihin on koottu tärkeää tietoa terveydestä sekä erilaisia testejä.

Yhteistyökumppaneina kampanjassa ovat Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus, Terveempi Itä-Suomi -hanke, Pohjois-Karjalan Martat, Pohjois-Karjalan Sydänpiiri, Pohjois-Karjalan Kylät ja Liikenneturva.

Kontiolahdella savotoidaan Paiholan kyläillassa tiistaina 21.4. klo 17:30-19:00, paikkana kylätalo Paiholan Helmi (Paiholantie 43, Paihola). Tapahtuman aikana kuullaan ravitsemusterapeutin vinkit kohti parempaa ravitsemusta ja maistellaan Paiholan marttojen välipala-smoothiet. Tapahtumassa on mahdollisuus osallistua maksuttomiin terveysmittauksiin ja lunastaa itselleen lenkkiliivi. Lue tarkempi ohjelma täältä. Yhteistyössä mukana Pohjois-Karjalan Kylät ry.

Kampanjaa voit seurata sivuilta facebook.com/semppisavotta

Ei tekosyitä. Ota elämä haltuun.