20.02.2020

Etsimme jälleen Vuoden kylää!

Missä Pohjois-Karjalan kylässä on erityisen hyvä tekemisen meininki? Mistä löytyy innokkaita toimijoita ja aktiivista menoa? Ehdota kylää Pohjois-Karjalan Vuoden kyläksi!
Kuva tulossa

Missä Pohjois-Karjalan kylässä on erityisen hyvä tekemisen meininki? Mistä löytyy innokkaita toimijoita ja aktiivista menoa? Ehdota kylää Pohjois-Karjalan Vuoden kyläksi!

Vuoden kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä.

Pohjois-Karjalan Kylät ry järjestää yhdessä Pohjois-Karjalan Maakuntaliiton kanssa keväisin avoimen haun Pohjois-Karjalan Vuoden kyläksi. Kylät itse, kunnat ja maaseututoimijat voivat tehdä esityksiä. Raati valitsee voittajan ja voittajakylä on ehdolla valtakunnalliseksi Vuoden Kyläksi.

Suomen Kylät ry on valinnut valtakunnallisen Vuoden Kylän vuodesta 1985. Polvijärven Kuorevaara oli ensimmäinen valtakunnallinen Vuoden Kylä. Pohjois-Karjalassa Vuoden kylä on valittu vuodesta 2000. Katso lista aikaisemmista vuoden kylistä.

 

Miten haku tai esitys tapahtuu?

Esityksen Vuoden kylästä voi tehdä kuka tahansa: esimerkiksi kylä itse, kunta tai maaseudunkehittäjät. Kylää on kuitenkin hyvä informoida esityksestä.     

Haku tapahtuu täyttämällä hakulomake ja lähettämällä se Pohjois-Karjalan Kylät ry:lle 31.3.2020 mennessä, joko sähköpostilla pkkylat@kylat.fi tai postitse Pohjois-Karjalan Kylät ry, Kauppakatu 35, 80100 Joensuu.

Vuoden kylä 2020 hakulomake

Hakulomakkeesta täytetään kylää koskevat kohdat. Jos joku lomakkeen asia ei kylästä löydy, voi lomakkeeseen kirjoittaa, mitä kylässä asiasta ajatellaan. Emme etsi täydellistä kylää, vaan kylää, josta välittyy hyvä fiilis ja tekemisen meininki!


Pohjois-Karjalan Kylät ry:n ja Pohjois-Karjalan Maakuntaliiton nimeämä raati valitsee esitysten perusteella 2-4 kylää tarkempaan selvitykseen. Näiltä kyliltä pyydetään tarvittaessa lisätietoja huhtikuun aikana tai kylissä tullaan vierailemaan.

Vuoden kylän valinta tehdään 30.4. mennessä ja valittua kylää esitetään valtakunnalliseksi Vuoden kyläksi. Pohjois-Karjalan Vuoden kylän 2020 julkistaminen tapahtuu maakuntapäivänä järjestettävässä tilaisuudessa.

Lisätietoja valinnasta: Kyläasiamies Anna-Maria Hämäläinen, 044 2940 800, pkkylat@kylat.fi