21.04.2023

Pohjois-Karjalan Kylät ry:n uusi hallitus valittu

Pohjois-Karjalan Kylät ry:n vuosikokous on valinnut uuden hallituksen.
Kuva tulossa

Kuvassa Pohjois-Karjalan Kylät ry:n uusi puheenjohtaja Anni Rannikko.

Pohjois-Karjalan Kylät ry:n vuosikokous pidettiin 15. huhtikuuta Outokummun Seurojentalolla.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Anni Rannikko (Eno) ja varapuheenjohtajaksi Timo Reko (Joensuu). Muut hallituksen jäsenet vuonna 2023 ovat Maija Ala-Nikkola (Kesälahti), Tuija Brax (Juuka), Liisa Hiltunen (Outokumpu), Matti Jaatinen (Tohmajärvi), Mikko Keinonen (Heinävesi), Juha-Matti Kinnunen (Eno), Eeva Kröger (Joensuu) ja Anja Sarasoja (Lieksa).

Pohjois-Karjalan Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, jonka jäseninä on kylä- ja asukasyhdistyksiä, kylätoimikuntia ja -seuroja, muita kylien kehittämisestä kiinnostuneita yhdistyksiä, kuntia sekä yksityisiä henkilöitä.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on tukea ja kehittää maakunnallista ja paikallista kylä- ja asukastoimintaa sekä edistää yhteistyötä maaseudun yhdistysten ja muiden yhteisöjen välillä toiminta-alueellaan. Yhdistys aktivoi kyliä ja tukee kylätoimijoita, vie läpi kylähankkeita, antaa lausuntoja ja kannanottoja, edustaa kyliä ja maakuntaa eri työryhmissä sekä viestii kylien tarpeista maa- ja valtakunnalliseen päätöksentekoon.