24.03.2025

Reunakylien pojat: kaveruutta, kilometrejä ja kuritonta kivanpitoa

Eletty maaseutu 2020-luvulla -yleisöluentosarjan viimeinen luento kuullaan Ilomantsissa keskiviikkona 26.3.2025 klo 18.00. Luennoitsijana on nuorisotutkija Päivi Armila (Itä-Suomen yliopisto ja Nuorisotutkimusverkosto). Tervetuloa kuulemaan & keskustelemaan!
Kuva tulossa

Pohjois-Karjalassa järjestetään talvikuukausina maaseudun ajankohtaisiin teemoihin keskittyvä Eletty maaseutu 2020-luvulla -yleisöluentojen sarja neljällä kylällä.

Luennoissa tarkastellaan päivänpolttavia kysymyksiä maaseudun ja kylien näkökulmasta ja tutustutaan maaseutututkijoiden tarjoamien esimerkkien avulla siihen, millaista elämää maaseudulla eletään 2020-luvulla.

Tilaisuuksissa perehdytään maaseutututkijoiden johdolla lähiluonnon merkitykseen, arjen turvallisuuteen kylissä, nuorten ajatuksiin maaseudulla elämisestä sekä siihen, miten tämän ajan suuret ympäristökysymykset näkyvät maaseudulla. Luentojen teemat kiinnittyvät keskusteluihin maaseudun palvelurakenteen muutoksista, elinvoimaisuudesta ja tulevaisuuden näkymistä.

Luennot tarjoavat tietoa ja näkökulmia kaikille maaseudusta kiinnostuneille. Luentojen jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella aiheesta.

Luentosarjan maaliskuun tilaisuus on:

REUNAKYLIEN POJAT:
kaveruutta, kilometrejä ja kuritonta kivanpitoa
Päivi Armila, nuorisotutkija, Itä-Suomen yliopisto ja Nuorisotutkimusverkosto

keskiviikko 26.3.2025 klo 18.00
Katri Vala Kulttuurikeskus, Katri Valan tie 1, 82900 Ilomantsi

Luento pohjautuu nuorisotutkijoiden työhön erilaisilla itäsuomalaisilla syrjäisillä asuinalueilla. Luennossa korostuvat erityisesti poikien elämä ja aikuistuminen, mutta käsitettä "poika" ei kuitenkaan ole ilman käsitettä "tyttö", joten pelkästään pojista puhuminen ei tässäkään esityksessä ole mahdollista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja se alkaa tarjoilulla klo 17.30.

Tilaisuuden järjestävät Pohjois-Karjalan Kylät ry ja Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys ry, ja tilaisuuden järjestämistä tukee Aino ja Olla Teräsvuoren säätiö.