27.04.2015

Semppisavotta piipahti Paiholassa

Terveystietoutta jaettiin ja vastaanotettiin yhteisessä kyläillassa Paiholan kylätalolla, Paiholan Helmessä. Semppisavotta-terveyskampanjaan liittyviä tilaisuus houkutteli kyläläisiä terveysmittauksiin sekä kuulemaan ravitsemustietoutta. Illan kruunasi Paiholan Marttojen smoothie-baari, josta jokainen kävijä sai vapaasti varastaa vinkkejä omaan keittiöön.
Kuva tulossa

- Mukavaa että tällainen mahdollisuus yhteiseen tapahtumaan oli tarjolla. Meillä on kylällä järjestetty naisteniltoja eriteemoilla jo pidemmän ajan ja nyt vain laajensimme iltaa koko perheen tapahtumaksi terveysteemalla, summasi Saija Rouhiainen, Paiholan kyläyhdistyksen puheenjohtaja, illan päätteeksi.

Semppisavotta -terveyskampanjan tarkoituksena on jakaa kansantajuista terveystietoa sekä muistuttaa paikkakunnilla olevista Semppi-terveyspisteistä. Myös Paiholan kylätalolle nousi illan ajaksi pop up-henkinen itsehoitopiste terveysmittausten kera. Lähimmät Semppi-terveyspisteet kyläläisille löytyvät jatkossakin Kontiolahden ja Lehmon terveysasemilta. Pisteille on koottu tärkeää tietoa terveydestä sekä erilaisia testejä. Kylätalo soveltui mainiosti terveyspisteen esittelyyn ja yhteiseen terveyskampanjailtaan. Kun Semppipiste tuodaan tutuksi omalla kylällä, voi sinne olla jatkossa helpompi lähteä piipahtamaan.

Myös perheenpienimmille oli mahdollisuus kartuttaa oppeja terveyteen liittyen Nalleneuvolassa. Pari nallea saikin illan päätteeksi oman neuvolakortin. Liikenneturva puolestaan tiedotti turvallisemman liikkumisen puolesta, sekä antoi vinkkejä autoilun ja liikkumisen apuvälineistä. Arjen turvatietoon sai tutustua kylat.fi –sivujen kautta.

Paiholan Semppi-tapahtumaa olivat toteuttamassa yhteistyössä Paiholan kyläyhdistys, Paiholan Martat, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus, Pohjois-Karjalan Martat, Liikenneturva, Pelastakaa Lapset ry:n Joensuun Perheentalo sekä Pohjois-Karjalan Kylät ry.

Kampanja jatkuu Pohjois-Karjalassa vielä toukokuun ajan. Kampanjaa voit seurata sivuilta facebook.com/semppisavotta

Ei tekosyitä. Ota elämä haltuun.