30.09.2021

Mäkikylät Ilomantsista Vuoden kyläksi 2021

Pohjois-Karjalan maakunnan vuoden kyläksi valittiin Mäkikyät Ilomantsista
Kuva tulossa

Pohjois-Karjalan Kylät ry:n ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton perinteinen Vuoden kylä -kilpailu oli käynnissä jälleen kevään 2021 aikana. Tämän vuoden voittajaksi raati valitsi Mäkikylät Ilomantsista. Upeiden vaarojen laella sijaitsevat Maukkula, Issakka ja Paavonvaara muodostavat Mäkikylät-kyläryppään.

Valintaansa raati perustelee Mäkikylien monipuolisella kylätoiminnalla. Kehittämistä tehdään yhdessä, kylärajoista huolimatta. Mäkikylissä yhdistyy yrittäminen, perinteet, luontoarvot sekä innovatiivinen ote alueen kehittämiseen.

Esimerkkejä kyläryppään toiminnoista on muun muassa luontopolku, joka yhdistää kaksi majoituspaikkaa ja joka on houkutellut käyttäjiä kylien ulkopuolelta. ”Pelasta pörriäinen” -hankkeessa kukin on tahollaan kasvattanut kukkapetoja. Onpa kyliin saatu lähivuosina 10 uutta talouttakin! Aktiiviset kyläläiset kokoontuvat Mäkitorpalla, jonne on myös rakennettu pelikenttä.

Mäkikylät palkittiin kunniakirjalla, Vuoden kylä -kiertopalkinnolla sekä maakuntaliiton myöntämällä 1500 euron lahjakortilla maakuntapäivänä Joensuussa. Palkintoa olivat vastaanottamassa Päivi Solehmainen ja Armi Rouhiainen.

 

 

Paljon onnea Mäkikylille!