Liperinsalo

Liperinsalon kyläyhdistys ry
Niinikon kylätalo
Niinikon kylätalo
Sali juhlakunnossa. Kuva: Mira Karjalainen
Tunnelmaa kylätalolla. Kuva: Mira Karjalainen
Kyläyhdistykseltä kannattaa kysyä pitopalvelua.  Kuva:Mira Karjalainen
Niinikon kylätalo on vanha kansakoulu
Niinikon kylätalo talvitunnelmissa 2016. Kuva: MIra Karjalainen

Kunta: Liperi
Asukasluku: 160
Liperinsalon kylä on itseasiassa rypäs saaria Telmonselän ja Ukonselän suojassa. Kylään kuuluvat virallisesti Niinikkosaari, Telmo, Karhunsaari, Loukonsaari, Kuusisaari, Murto-Telmo, Vennansaari, Lokkisaaret, Perttisaari, Kajoo ja Kultasaari.
Läheiset Haukisaaret, Viitasaari eli Ihalansaari, Reposaari ja Turpeisensaari kuuluvat Ristinsalmen kylään, mutta ne mielletään monessa yhteydessä kuuluvaksi Liperinsaloon.
Kylän vakituinen asutus sijoittuu nykyään Niinikkosaareen, jonne on silta Liperin kirkonkylän suunnasta. Matkaa Liperin kirkonkylälle kertyy saaren eteläkärjestä noin 15 kilometriä. Lisää rantamaisemaa luo kylän keskellä oleva Niinikkolampi. Kesällä Liperinsalon väkiluku moninkertaistuu, jolloin asutusta on myös muissa kylän saarissa.
Vesistöjen lisäksi kylältä löytyy komea Oinaanvaara. Vaaramaisemaan tutustujat voivat viivähtää kyläyhdistyksen ylläpitämällä kodalla. Peltomaisema hallitsee etenkin saaren alkuosassa. Kylältä löytyy neljä lypsykarjatilaa. Yhteisvoimin kunnostettu Niinikon kylätalo toimii kylän keskuksena.


Kylän yhteystiedot

Mira Karjalainen
Onko yhteystiedoissa päivitettävää? Lähetä päivityspyyntö kylätiedoista suoraan PK-Kylät ylläpitäjälle.
Lähetä viesti kylätietokannan ylläpitäjälle PK-Kyliin

Kylätalo

Niinikon kylätalo

Niinikon kylätalo

Niinkonsaarentie 71, 83100 Liperi - Katso sijainti kartalla

Niinikon kylätalo sijaitsee keskellä Liperinsalon kylää aivan kylätien varrella. Matkaa Liperin kirkonkylään on noin 7 km. Vuonna 1916 rakennettu entinen kansakoulu on kunnostettu vuonna 2014 kokoontumis- ja juhlapaikaksi kylän yhteisellä hankkeella. Talossa on kaksi salia ja hyvin varusteltu keittiö, astiasto 100 hlölle. Saleihin istumapaikkoja saa noin 100 henkilölle. Lisäksi pienempään kokouskäyttöön on käytettävissä kammari. Salista löytyy iso valkokangas, videotykki, karaoke- ja äänentoistolaitteet, langaton internet-yhteys. Kylätalo on vuokrattavissa kokous- ja juhlakäyttöön. Kyläyhdistys järjestää tilauksesta pitopalvelun.

Kylätalon verkkosivut:

Vuokrattavissa: Kyllä
Henkilömäärä: 100
Omistaja: Liperinsalon jakokunta

Päivitä kyläsi tiedot!

Onko yhteystiedoissa päivitettävää? Lähetä päivityspyyntö kylätiedoista suoraan PK-Kylät ylläpitäjälle.
Lähetä viesti kylätietokannan ylläpitäjälle PK-Kyliin