Tikkala

Tikkalan kyläyhdistys ry.

Kunta: Tohmajärvi
Asukasluku: 400
Tikkala on Tohmajärven läntisin kylä, joka sijaitsee 6-tien varrella noin 35 km Joensuusta etelään. Sama 35 km matka on myös Kiteelle ja Niiralan kansainväliselle rajanylityspaikalle. Kylä rajoittuu kahteen naapurikuntaan - Rääkkylään ja Joensuuhun- mikä tekee kyläläisten työssä käyntialueen laajaksi. Kylässä on uudehko koulu ja uusi päiväkoti valmistui 2019. Laajalle alueelle levittyneeseen kylään kuuluu varsinaisen kyläkeskuksen lisäksi useita sivukyliä kuten Kostamo, Haukioja, Hernevaara, Riihiaho ja Koirivaara. Kylällä on vajaat kymmenen toimivaa maatilaa sekä useita yrityksiä, uusimpana rakenteilla oleva VauhtiSpeed suksivoide tehdas. Tikkala tunnetaan vilkkaasta järjestö- ja harrastustoiminnastaan sekä harjumaisista maisemista ja kalaisista kauniista vesistään; Särkijärvestä, Pien- ja Suur- Onkamosta. Kylässä on runsaasti loma-asutusta. Kyläyhdistys vuokraa viihtyisää Veljesmajan kesämökkiä Särkijärvenrannalta kesäisin. Kylässä on kaavoitettuja tontteja myytävänä.
Kylällä on monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Kylältä löytyy mm. frisbeegolfrata, rantalentopallokenttä, ulkokuntosali, urheilukenttä, koulun liikuntasali sisäliikuntaan ilta-aikana sekä talvisin valaistu latu ja kaukalo.

Kylän yhteystiedot

Susanna Eronen
Onko yhteystiedoissa päivitettävää? Lähetä päivityspyyntö kylätiedoista suoraan PK-Kylät ylläpitäjälle.
Lähetä viesti kylätietokannan ylläpitäjälle PK-Kyliin

Kyläsuunnitelmat ja kyläturvallisuussuunnitelma

Kylätalo

Tikkalan Seurojentalo

Kotalahdentie 8, 82350 Tikkala - Katso sijainti kartalla

Perinteinen viihtyisä seurantalo, joka on kylän yhdistysten käytössä. Tiloja vuokrataan juhlien, kokousten, kurssien ja muiden tapahtumien pitopaikaksi.


Vuokrattavissa: Kyllä
Henkilömäärä: 100
Omistaja: Tikkalan Veikot ry

Päivitä kyläsi tiedot!

Onko yhteystiedoissa päivitettävää? Lähetä päivityspyyntö kylätiedoista suoraan PK-Kylät ylläpitäjälle.
Lähetä viesti kylätietokannan ylläpitäjälle PK-Kyliin