29.02.2024

Etsinnässä Pohjois-Karjalan Vuoden kylä 2024

Ehdota meille Pohjois-Karjalan Vuoden kylää 15.4. mennessä.
Kuva tulossa

Pohjois-Karjalan Kylät ry ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto järjestävät avoimen haun Pohjois-Karjalan Vuoden kyläksi 2024. Esityksen Vuoden kylästä voi tehdä kuka tahansa, esimerkiksi kylä itse, kunta tai maaseudunkehittäjät. 

Vuoden kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa sekä lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylätoimintaa sekä saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä. Täydellistä kylää ei etsitä, vaan kylää, josta välittyy hyvä tunnelma ja tekemisen meininki.

Vuoden kylä -haku tapahtuu täyttämällä hakulomake (alla) ja lähettämällä se Pohjois-Karjalan Kylät ry:lle 15.4.2024 mennessä, joko sähköpostilla pkkylat@kylat.fi tai postitse Pohjois-Karjalan Kylät ry, Kauppakatu 23b A 8, 80100 Joensuu. Hakulomakkeesta täytetään kylää koskevat kohdat. Jos joku lomakkeen asia ei kylästä löydy, voi lomakkeeseen kirjoittaa, mitä kylässä asiasta ajatellaan. Mukaan voi liittää myös kuvia ja selvityksiä kylän toiminnasta tai palveluista.

Pohjois-Karjalan Kylät ry:n ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton nimeämä raati valitsee esitysten perusteella 2–4 kylää tarkempaan tarkasteluun. Näiltä kyliltä pyydetään tarvittaessa lisätietoja tai kylissä tullaan vierailemaan.

Pohjois-Karjalan Vuoden kylän julkistaminen tapahtuu Avoimet kylät -päivänä 8.6.2024. Maakunnan omaa Vuoden kylää esitetään myös valtakunnalliseksi Vuoden kyläksi 2025. Viime vuoden kylä Pohjois-Karjalassa oli Kiteen Puhos, ja kunniamaininnan sai Ylä-Valtimon kylä Nurmeksesta.

Aiemmin valitut Vuoden kylät Pohjois-Karjalassa löydät täältä